Ny i Borlången

Här samlar vi ihop information från olika ställen på vår hemsida för att få en samlad infosida för dem som flyttar in i föreningen. Om något saknas mailar du styrelsen och frågar, så skall vi försöka se till att det kommer in här framöver.

Medlemsskap i BRF Borlången 5

I samband med att du köpte din bostadsrätt i föreningen så skickade troligen mäklaren in en ansökan om medlemskap till föreningen. Du skall ha fått reda på att den är beviljad innan du flyttar in.

Elabonnemang

Varje lägenhet har ett eget elabonnemang. Du ska se till att teckna avtal. Ellevio är nätleverantör men du kan fritt välja elleverantör. Du kan kolla elpriser på t.ex. Elpriskollen. Var noga med att uppge rätt identifikationsnummer för din elcentral när du tecknar elabonnemang!

Cykelrum och barnvagnsrum

Vi har både cykelrum och barnvagnsrum i föreningen. Barnvagnsrummet ligger till höger i passagen till porten. Ett cykelrum ligger till höger om ingången till trapphuset och består av ett yttre och ett inre cykelrum. Ett annat cykelrum ligger till vänster om ingången i passagen till porten.  Den nyckel som passar i cykel- och barnvagnsrum är samma som till porten. Till yttre cykelrum fungerar även passerbricka för låssystemet. Du skall ha fått nycklar och passerbricka från föregående lägenhetsinnehavare. Cykelparkering med cykelställ finns utanför porten.

I cykelrummet och på cykelparkeringen parkerar vi fungerande cyklar som används. Opumpade cyklar och renoveringsobjekt placeras i våra förråd.

Tvättstuga

Tvättstugan ligger på bottenplan med ingång från trapporten.

Tvättstugetid bokas med passerbricka för låssystemet på elektronisk informationstavla i entréhallen eller via internet. Boka tvättstuga här

Om du saknar passerbricka för låssystemet hör i första hand med föregående boende eller mäklaren.

Förråd

De flesta lägenheter har förråd på vinden, utom fem lägenheter som har sina förråd i bottenplanet. Till vinden kommer man in med samma passerbricka för låssystemet som beskrevs i texten om tvättstuga ovan, alternativt med portnyckel. Till förråden på bottenplanet kommer man med portnyckel. För själva förråden rekommenderas nya boende att komma överens med föregående ägare om nycklar och lås.

Försäkringar

Var väldigt noga med att teckna en hemförsäkring. Speciellt innan du börjar med eventuella ombyggnader i din nya bostad! Föreningen har ett gemensamt bostadsrättsskydd tecknat med Folksam. Detta betyder att du inte behöver teckna något bostadsrättstillägg på din hemförsäkring. Mer info här

Observera att denna försäkring inte ersätter den vanliga hemförsäkringen utan är ett komplement som gör att din hemförsäkring blir billigare.

Betala månadsavgift

Betalningsansvarig är den som är medlem (boende) i bostadsrätten den första i månaden, enligt de överlåtelsehandlingar som inkommer föreningen. Om flytt sker mitt i månaden så uppmanas köpare och säljare att själva reglera avgiften sinsemellan enligt eget tycke.

När vi glömmer bort att betala avgiften i tid så skickas automatiskt en påminnelse dag ett, och efter tio dagar ett inkassokrav. När detta sker uppstår kostnader både för oss medlemmar och för föreningen. Styrelsen rekommenderar därför att vi betalar våra avgifter med autogiro.

Här finns blanketter och instruktioner för autogirobetalning.

När man just flyttat in tar det några veckor innan första avin kommer i brevlådan. Du är inte bortglömd och det finns ingen risk för inkasso för nyinflyttade.

Namn på ytterdörr/elektronisk anslagstavla

Den som flyttar in i föreningen ska kontakta styrelsen för att få en namnremsa att sätta på sin dörr och för att få namnet den elektroniska anslagstavlan ändrad.

Gästparkering

Gästparkeringen är avsedd endast för besökare till fastigheten Brf Borlången 5 och under en begränsad tid, max ett dygn. Boende i huset får inte använda sig av gästparkeringen.

En gästparkeringslapp utfärdad av parkeringsbolaget delas normalt ut december varje år. Den läggs väl synlig i bilens framruta.
Om du saknar gästparkeringslapp hör i första hand med föregående boende eller mäklaren.
Om man tappat bort ett parkeringsbevis kan man beställa ett nytt hos styrelsen

Obs!

Nycklar till förråd, lägenhet och port samt parkeringsbevis och passerbrickor är personliga och en del i överlåtelsen av bostadsrätten och efterfrågas i första hand hos mäklare och säljare av bostadsrätten. Styrelsen kan dock hjälpa till med information hur man köper nya om det saknas.