Äntligen nya hissar!

Vi har just avslutat upphandlingen av ombyggnad av våra gamla hissar. De gamla hissarna uppfyller inte moderna säkerhetskrav och måste byggas om. Det blir Amsler Hiss AB som anlitas för ombyggnaden. Det kallas för ombyggnad, men egentligen kommer allt att bli nytt. Vi kommer att slippa dörrblad som svänger upp, det blir automatiska skjutdörrar både inne i hissen och på varje plan. Bekvämt, speciellt för de som har rullstol eller barnvagn.

Ombyggnaden startar den 7:e april. Man kommer att ta en hiss i taget, den kommer då att vara avstängd men den andra hissen kommer att fungera under tiden. Varje hiss tar ca 6 veckor att bygga om.

Man börjar med den lilla hissen som då beräknas vara avstängd under tiden 13:e april till och med den 22: maj.

Därefter tar man den stora hissen som beräknas vara avstängd under tiden från den 25:e maj till och med den 3:e juli.

Vi inser att det kan bli besvärligt för de som är beroende av den stora hissen för att ta sig upp och ner från lägenheten. Vi har inte helt koll på vilka som är beroende av den hissen och ber därför dessa att ta kontakt med oss och tala om vilka möjligheter ni har att klara av dessa veckor.

Vi och hissentreprenören kommer att fortlöpande genom anslag i porten meddela om det blir några ändringar i den tidplan de gjort upp. Det kan tänkas bli mindre justeringar av tidpunkterna om arbetet inte fortlöper normalt. De som vi har fått meddelande om att de har ett speciellt behov av hissen kommer att meddelas direkt.

Under ombyggnadstiden kommer det att vara mycket buller från arbetena, speciellt har detta bedömts ske under de första veckorna. Entreprenören får enbart utföra bullriga arbeten mellan 8-17 på vardagar, ej på helger.

Vi ser fram emot att få moderna hissar, dom har utlovats att vara mycket tysta, säkert välkommet för de som bor högst upp.

Hör gärna av er för frågor styrelsen@b0rlangen punkt se

mvh Styrelsen Borlången 5.

Det här inlägget postades i Boendeinformation. Bokmärk permalänken.